Vuoden 2023 talousosaamisen edistäjä on Takuusäätiö

Oikeusministeriö ja talousosaamisen toimijaverkosto ovat valinneet vuoden 2023 talousosaamisen edistäjäksi Takuusäätiön. Kunniamaininnan sai Nordea.

Vuoden 2023 talousosaamisen edistäjäksi on valittu Takuusäätiö, joka on pitkän toimintansa aikana monipuolisesti edistänyt suomalaisten talousosaamista, ennaltaehkäissyt ylivelkaantumista ja auttanut ylivelkatilanteen ratkaisussa. Säätiön työ on ollut ennakkoluulotonta ja innovatiivista. Säätiön talousosaamista edistäviä hankkeita ovat mm. Palkka haltuun, Kestävät talouspolut, Kotouttavat taloustaidot sekä oman talouden seurantaväline Penno.

Kunniamaininnan sai Nordea. Yritys on pitkään vahvistanut eri-ikäisten talousosaamista ja yrittäjätaitoja. Nordea on mm. luonut Oman talouden eväät -työpajat ja ollut tuottamassa koululaisille Taloussankari-peliä ja -kilpailua, tukenut kumppanitahona sekä Vamos-taloustaitohanketta että Yrityskylä-konseptia niiden ensi metreistä alkaen, sekä järjestänyt työpajoja maahanmuuttajien taloustaitojen vahvistamiseksi.

DigiConsumers-tutkimushankkeen
ideoima tunnustus

Tunnustuksen ideoi ja kehitti DigiConsumers-tutkimushanke.

”Palkinto tukee talousosaamisen edistämisen kunnianhimoista tavoitetta tehdä Suomesta maailman paras talousosaamismaa 2030. Samoin hakuprosessi nostaa esiin parhaat käytännöt ja tekijät näiden takaa. Parhaiden käytäntöjen esitteleminen tekee näkyväksi mitä monimuotoisimmat toteutukset, joita ovat innovatiivisuus, yhteistyö ja vaikuttavuus”, DigiConsumers-tutkimushankkeen viestintäkoordinaattori Eija Seppänen kertoo.

Tunnustus jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Se voidaan myöntää organisaatiolle, henkilölle, hankkeelle tai muulle talousosaamista edistävälle työlle.