Kutsu kumppani keskustelemaan yhteisestä rahasta!

Raha-asioista ja taloudesta on joskus vaikea puhua, varsinkin, jos ei tiedä miten kumppani suhtautuu asiaan. DigiConsumers on kehittänyt anonyymin web-kyselyn, joka auttaa näiden kysymyksien pohtimisessa ja yhteisessä käsittelemisessä. Jyväskyläläisen Trimedian toteuttama kysely löytyy osoitteesta DCQuiz.fi.

Kysely löytyy myös ruotsiksi ja englanniksi.

Kyselyssä käyttäjä vastaa omaan sekä kumppaninsa elämäntilanteeseen, kulutuskäyttäytymiseen ja talouteen liittyviin kysymyksiin, jonka jälkeen hän voi tarkastella vastauksia, verrata näitä muiden vastauksiin ja jakaa kyselyn kumppanille tai kaverille.

Kysely personoidaan vastauksien perusteella, eli kyselypolut muodostuvat käyttäjän tekemien valintojen perusteella.

Herättää pohtimaan rahankäyttöä

”Kyselyn yhtenä tärkeimpänä tavoitteena on herättää käyttäjät pohtimaan omaa rahankäyttöään suhteessa kumppanin tai muiden vastaajien vastauksiin. Tulosten vertailu voi toimia esim. pehmeänä kimmokkeena raha-asioista puhumiseen kumppanin kanssa”, kertoo viestintäkoordinaattori Eija Seppänen DigiConsumersista.

Omien vastausten lisäksi käyttäjä näkee kumppanin/kaverin antamien vastausten lisäksi myös kaikkien käyttäjien keskiarvon.

Kutsun lähettäminen on rakennettu vaivattomaksi ja monella tapaa jaettavaksi. Kutsulinkkiin on lisätty lähettäjän uniikki tunniste, jonka avulla kyselyiden data sidotaan toisiinsa vertailua varten. Kutsun lähettäminen onnistuu tekstiviestillä, whatsappilla tai sähköpostilla. Lisäksi linkistä muodostetaan QR-koodi jaettavaksi kyselyyn siirtymisestä varten.

Testiryhmän vapaamuotoiset kommentit toteutuksesta:

  • “Olipa hyvä testi, ja tosiaankin ajatuksia herättävä! Puoliso tekee parhaillaan, tästä tulee oiva iltakeskustelu.”
  • “Rakastan tätä kysymystä, koska siellä oli sopiva vastausvaihtoehto itsellenikin! Jos rahat loppuvat, mitä teet? – Lamaannun.”
  • “Tosi kiva testi oli! Ajatuksia herättävä!”
  • “Kiva testi, laitoin puolisollekin kutsun”
  • “Selkeä, hyvät vastausvaihtoehdot ja visuaalisesti myös kiva testi!”

Lisätietoja: viestintäkoordinaattori Eija Seppänen, 040 508 3645, eija.seppanen@tat.fi