Kutsu talousosaamisen tutkimusseminaariin huhtikuussa

Talousosaamisen strategian alla toimiva tutkimusverkosto järjestää ensimmäisen seminaarinsa huhtikuussa 2025. Kutsumme talousosaamisen tutkijoita ja asiantuntijoita osallistumaan seminaarin ohjelmaan lähettämällä ehdotuksensa omasta esityksestään. Kaksipäiväiseen seminaariin ovat tervetulleita kaikki talousosaamisesta tutkimus- tai selvitystyötä tekevät.

Esitykset voivat käsitellä esimerkiksi:
– henkilökohtaista tai kotitalouden taloutta ja talousosaamista
– talousosaamisen edistämisen hankkeiden vaikuttavuuden mittaamista
– suunnitelmia talousosaamista käsittelevien aineistojen käytöstä ja yhteistyöaloitteita
– talousopetuksen menetelmiä

Toivomme seminaarista kiinnostuneilta henkilöiltä tai ryhmiltä tiivistelmää omasta esityksestä webropol-lomakkeella viimeistään 14.3.2025. (linkki alla)

Lämpimästi tervetuloa, ja välitäthän tietoa kollegallesi!

  • Seminaarikielet ovat suomi ja englanti.
  • Seminaariin osallistuminen on maksutonta.
  • Ilmoitamme seminaariin hyväksytyistä esityksistä maaliskuun lopussa.
  • Ilmoittautuminen seminaariin avataan 24.3. ja se päättyy 4.4.

We warmly welcome presentations in English. Presentations related to financial literacy or financial and economic education are welcome.

*************************************************
Talousosaamisen tutkimusverkoston seminaari on osa kansallisen talousosaamisen strategian toimintaa. Tutkimusverkosto on poikkitieteellinen ja monen sektorin kattava yhteisö talousosaamisen tutkimuksen edistämiseksi ja sen pitkäjänteiselle yhteistyölle. Verkosto on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille − tieteenalasta ja toimijasektorista riippumatta.

Seminaarin järjestelyistä vastaavat Panu Kalmi, Anu Raijas ja Mette Ranta

Ohjeet esityksen tiivistelmää varten:

Esityksissä voi käsitellä valmista, työn alla olevaa tai suunniteltua työtä. Tiivistelmä voi noudattaa perinteistä tutkimusartikkelin mallia (tutkimuksen tausta, teoreettinen viitekehys, tutkimustehtävä, menetelmät/ metodologia, tulokset ja johtopäätökset) tai se voi olla vapaamuotoisempi kuvaus esimerkiksi kehittämishankkeesta, yhteistyösuunnitelmasta tai mielenkiintoisesta talousosaamisen tutkimukseen liittyvästä puheenvuorosta. ´

Linkki tiivistelmän lähettämistä varten (DL 14.3.)