Talousosaamisen PISA-tulokset tulivat – miten talousosaamista jatkossa edistetään?

Opettajille suunnatut maksuttomat Talous tutuksi -koulutukset pidetään tänä vuonna etänä seurattavina seminaareina.
PISA-tutkimuksesta yrittäjyyskasvatukseen
4.9.2020 klo 9.00 -11.00

Seminaaria voit seurata tämän striimin kautta.

9.00 Talousosaamisen PISA-tulokset tulivat – miten talousosaamista jatkossa edistetään?

Talousosaamiseen pureudutaan paitsi esityksin myös asiantuntijapaneelin muodossa!

Aluksi kuulemme kokoavan esityksen toukokuussa julkaistun suomalaisnuorten talousosaamisen PISA-tutkimuksen tuloksista.

Tuloksia ja niiden perusteella tehtäviä toimia jatkoa ruotivat paneelissa PISA-tutkimuksen kansallinen tutkimusjohtaja Arto Ahonen Jyväskylän yliopistosta, opetusneuvos Aki Tornberg Opetusministeriöstä, toimitusjohtaja Jenni Järvelä Talous ja nuoret TATista sekä talousosaamishanketta Suomen Pankissa koordinoiva Anu Raijas.

9.50 Miten talous-, yrittäjyys- ja työelämäosaamista opetetaan peruskouluissa ja lukioissa? Käytännön esimerkit

Opetusneuvos Kristina Kaihari Opetushallituksesta kertoo, miten talous-, yrittäjyys- ja työelämäosaamista edistetään opetussuunnitelmien, informaatio-ohjauksen, erilaisten verkostojen, koulutusten ja pedagogisten tukiaineistojen avulla. Miten nostaa ja jakaa yhdessä koulujen hyviä käytänteitä, joita koulut itse innovoivat ja kehittävät?

Kuulemme myös helsinkiläisen Lauttasaaren kansainvälisen liiketoiminnan lukion ja Kouvolan peruskoulujen pedagogisia esimerkkejä yrittäjyyskasvatuksen hyvistä käytänteistä. Esittelemässä lehtorit Mari Hannola-Antikainen ja Manna Parvinen sekä Kouvolan kaupungin yrittäjyyskasvatuksen ja opinto-ohjauksen koordinaattori Minna Tuukkainen.

10.35 Nuoren yrittäjän toiveet yrittäjyysopetukselle

Ville Hulkko on kolmikymppinen, tekoäly-yhtiö Silo.AI:tä perustamassa ollut start up -yrittäjä. Millaisia taitoja Hulkko on omalla polullaan tarvinnut? Millaisia taitoja tai ominaisuuksia opetuksessa voisi antaa ja miten rohkaista yrittäjyyteen? Miten pärjätä yrittäjänä muuttuvassa maailmassa?