DigiConsumers uutiskirje 3/2023

KUTSU MAANANTAIN TULOSTEN JULKISTAMISEEN

Tuloksia suomalaisten talousosaamisesta

Lämpimästi tervetuloa iltapäivätilaisuuteen, jossa esitellään tuloksia suomalaisten talousosaamisen tilasta.

Aika: ma 15.5.2023 klo 13.30–15.30

Linkki tilaisuuden seuraamiseen

Vaasan yliopisto ja PTT ovat oikeusministeriön toimeksiannosta keränneet aineiston suomalaisten talousosaamisesta. Kyselyssä on kattavasti kysymyksiä mm. taloustietämyksestä, taloudellisesta käyttäytymisestä ja talouteen liittyvistä asenteista.

Kysely on toteutettu OECD:n luoman mallin mukaan, mikä mahdollistaa kansainvälisen vertailun.
Tutkimus tukee talousosaamisen kansallisen strategian toteuttamista.

Lue lisää →

__________________________

TUTKIMUS

Tytöt ja pojat reagoivat eri tavoin valeuutisiin

Sukupuolten välillä oli selkeä ero siinä, kuinka vastaajat reagoivat tunnistettuun valeuutiseen tai ilmiantoivat trollaamista.

Tytöt poistuvat poikia herkemmin valeuutissivuilta, he myös kertovat keskustelevansa niistä muiden kanssa. Pojat sen sijaan saattavat viipyä nettiympäristöissä, vaikka havaitsevat niissä trollausta, eivätkä kerro hakevansa apua uutisten arviointiin yhtä usein kuin tytöt.

Lue lisää →

 

Nuorten taloustaitojen parantaminen, Tärkein taloustaito

Nuorten kuluttaja-boikotteihin on eri syitä

Tutkimuksessa havaittiin, että nuoret kokevat eri sosiaalisten ryhmien, kuten ystävien ja (some-)idolien vaikuttaneen paljon päätöksiinsä. Lisäksi henkilökohtaiset kokemukset, kuten huono asiakaspalvelu vaikuttivat boikotointiin.

Lue lisää →

_______________________

Tutkimushankkeen julkaisemia kiinnostavia tutkimustuloksia löytyy lisää uudesta TUTKIMUKSET-osiosta.

____________________

MEDIA

_____________________

BLOGI

______________________

Tilaa oma uutiskirje!

DigiConsumers

DigiConsumers -tutkimushankkeessa etsitään ratkaisuja ja kehitetään työvälineitä 13-25-vuotiaiden nuorten talous- ja kuluttajataitojen parantamiseksi erityisesti digitaalisissa kulutusympäristöissä. Tutkimusta rahoittaa strategisen tutkimuksen neuvosto, joka toimii Suomen Akatemian yhteydessä. Viestintä ja vuorovaikutus eri sidosryhmien kanssa ovat olennainen osa DigiConsumers-hanketta.

Tämä uutiskirje on lähetetään hankkeen sidosryhmille. Lähettäjä on Talous ja nuoret TAT, joka vastaa hankkeen viestinnästä. Tutustu TATin tietosuojaselosteeseen täällä.